sunnuntai 11. syyskuuta 2011

Tarjottavaa vieraille

Nyt kun vielä hetken saa maukkaita suomalaisia tomaatteja, kannattaa kokeilla tätä superhelppoa tomaattipiirakkaa. Resepti on Hans Välimäen keittokirjasta "Ruokaa Ranskasta".

Pohja valmistetaan yleiskoneella tai käsivatkaimen taikinakoukuilla.

100 g kylmää voita
1 1/2 dl emmental-raastetta
200 g vehnäjauhoja (n. 3 dl)
1-2 rkl kylmää vettä (lisätään loppuvaiheessa)


Täytteeksi tulee
2 rkl punaista pestoa (levitellään pohjalle)
4 tomaattia viipaleina
1/2 punasipulia (tässä keltasipulia...)
100 g chèvreä viipaileina
suolaa ja mustapippuria


Paista uunin keskitasolla 175 asteessa noin 35 minuuttia. Anna jäähtyä ja tarjoa basilikanlehdillä koristeltuna!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti