maanantai 6. syyskuuta 2010

Alkuviikon ruokavinkki: Artisokka-kaprissalaatti

Heippa! Viikonloppu sujahti mökkeillessä hyvässä seurassa. Kamera oli jäänyt kotiin :(.
Tässä pieni makupala reseptin muodossa. Tämä on helppo ja herkullinen!

Artisokka-kaprissalaatti
4 annosta

1 ruukku friseesalaattia
1 ruukku lollorossoa tai rucolaa
1 rasia (250 g) miniluumutomaatteja
puolikas kurkku
1 tlk artisokansydämiä
1 dl kalamataoliiveja
2–3 rkl pieniä kapriksia
noin 3 rkl salaattisiemensekoitusta (kurpitsan-, auringonkukan- ja
pinjansiemeniä)
3 rkl oliiviöljyä
1 1/2 rkl vaalea balsamiviinietikkaa
rouhittua mustapippuria
ripaus suolaa

1. Revi salaatit sopiviksi suupaloiksi. Huuhtele ja halkaise tomaatit. Huuhtele ja kuutioi kurkku. Valuta artisokansydämet ja leikkaa ne kahtia. Valuta oliivit ja kaprikset.
2. Paahda siemeniä kuivalla kuumalla pannulla, kunnes ne saavat hieman väriä.
3. Sekoita salaatin ainekset keskenään sekaisin. Sekoita öljy, viinietikka, mustapippuri ja suola keskenään. Pirskota kastike salaatin päälle juuri ennen tarjoilua.

Valmistusaika: noin 15 min
Vaikeusaste: helppo
Hinta: noin 9,50 €

Koti ja keittiö 9/2010

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti