maanantai 27. syyskuuta 2010

Fiskarsissa

Viikonloppu kului hyvin rennoissa tunnelmissa maalla. Sen verran ryhdistäydyimme, että kävimme katsomassa Fiskarsin kesänäyttelyt, jotka olivat auki viimeistä viikonloppua.

Kamerani meni rikki metsäretkellä lauantaina, joten valitettavasti blogini joutuu hetkeksi "kriisitilaan". Katsotaan kannattaako korjaus vai saankohan syyn hankkia paremman kameran?


Tekstiilitaiteilija Soili Arhan Fanfaarit.
Hennoista juurista ja oksista kuparilangalla kootut "fanfaarit" valuivat katosta ja olivat kolmisen metriä pitkiä. Mikä homma ja miten herkkä ja kaunis kokonaisuus!
(pressikuva)


Fiskarsin Salaisuus-näyttely oli mielestäni kovin epätasainen. Nyt mieleen putkahtaa ensimmäisen Upi Anttilan takoma veneenmallinen kynttiläkruunu. Kruunu oli hienosti valaistu, veneen hahmo piirtyi varjona seinälle. Anttilan nettisivujen galleriaan pääset täältä http://www.takopaja.fi/index.php?k=15865.


Puun syy -näyttely oli hieno. Mieleen jäi upeat käsinveistetyt veneet, Nikarin kalusteet ja Korhosen huonekalutehtaan näytteet Aallon tuolien valmistuksesta. Hauska, erilainen näyttelyesine oli http://www.hiilipuu.fi/, joka esittää reaaliajassa paljonko mänty sitoo hiiltä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti