maanantai 20. joulukuuta 2010

Vielä ehtisi joulupöytään

Hunajamarinoidut valkosipulinkynnet

500 G valkosipulinkynsiä
1 ½ dl vettä
1 ½ dl etikkaa
1 rl suolaa
1 dl hunajaa
1 dl oliiviöljyä
½ sitruunan mehu
3 tl rosepippuria tai 1 rkl chilipalkoja viipaleina

Mittaa kattilaan vesi, etikka ja suola. Keitä kuoritut valkosipulit liemessä viisi minuuttia, ota kattila pois liedeltä ja sekoita joukkoon hunaja, öljy ja mausteet. Jaa valkosipulit purkkeihin ja kaada päälle liemi. Anna marinoitua jääkaapissa muutama päivä.

(Resepti Marttaliiton Ruokanurkasta)

500 G?? Puoli kiloa valkosipulia..? Ehkä teen näppituntumalla kaksi purkillista, joka on yhteensä ehkä kolme valkosipulia..?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti