tiistai 24. toukokuuta 2011

Jamien tiramisua synttäreiden kunniaksi

Tänään on juhlittu koti-wentzelin synttäreitä! Tein suklaista tiramisua Jamie Oliverin reseptillä sekä perinteistä raparperipiirakkaa...

Kakun ohje on visuaalisesti tosi hauska!

Tiramisu, 12 hengelle

Suklaakastike
200g tummaa suklaata, sulata vesihauteessa
50 g voita kuutiona, sulata suklaan kanssa
hyppysellinen suolaa
(loraus vino santoa tai muuta likööriä)

Suklaakastike levitetään kakkupohjan päälle.

"Kakkupohja"
175 g kissankieli-keksejä
(käytin koko paketillisen, taisi olla 200g)
n. 4dl espressoa tai vahvaa kahvia

Keksit uitetaan yksitellen kahvissa, niin että keksi imaisee itseensä nestettä noin puoliväliin :). Sitten vuokaan tai isoon kulhoon.
Suklaakastike levitetään keksien päälle tai jos päätät tehdä kaksi kerrosta, kuten minä, niin sitten kerrosten väliin.

Muna-sokeri-juusto-vaahto

4 munaa,
erotellaan valkuaiset ja keltuaiset
100 g sokeria
750 g mascarponea tai muuta maustamatonta tuorejuustoa
yhden appelsiinin kuori raastettuna

Vatkaa ensin valkuaiset vaahdoksi suolahyppysellisen kanssa.
(sitten pitää tiskata vatkaimet...)
Vatkaa sitten keltuaiset ja sokeri vaahdoksi, sekoita tähän vaahtoon juusto.
Lopuksi lisätään varovasti valkuaisvaahto, varo ettei kuohkeus katoa!
Unohdin lisätä tähän hässäkkään appelsiininkuorta...

Levitä vaahto kakkupohjan ja suklaan päälle.
Laita muutamaksi tunniksi vetäytymään jääkaappiin
(Muista peittää kakku hyvin kelmulla tai foliolla!)

Koristele juuri ennen tarjoilua suklaalla, raastetulla appelsiininkuorella ja murskatuilla kahvinpavuilla!
Itse käytin myös kaakaojauhetta, koska mulla ei ollut kahvinpapuja.

Lähde: Jamie Oliver Magazine, March/April 2011, the Italian issue

Raastoin tähän kohtaan myös vähän appelsiininkuorta...

Voilà!


3 kommenttia:

  1. kokeilen kommentoida

    VastaaPoista
  2. Hei lukijat, kommentoinnin pitäisi onnistua ilman kirjautumista, kun valitset profiiliksi "nimetön"!

    VastaaPoista
  3. Määkin kokeilen, koska viimeksi ei onnistunut vaikka valitsin nimettömän... t. M

    VastaaPoista