keskiviikko 26. toukokuuta 2010

Ihana illallinen Kuurnassa

Eilen kävimme miehen kanssa synttäri-illallisella ravintola Kuurnassa, Meritullinkadulla Krunikassa. Kertakaikkisen täydellinen ateria ja miljöö. Ravintola on melko pieni, tyyliltään pelkistetty. Ravintolan tuolit ovat kirppiksiltä kerättyjä mustankuluneita 50-60-luvun pinnatuoleja, katto on kuluneella betonilla, oven edessä raskas punainen samettiverho, karua, mutta viehättävää. Keittiö on ravintolan takaosassa, ikäänkuin korokkeella, kokit ja apulaiset näkyvät asiakkaille.
Ruoka oli niin herkullista ja suussasulavaa.
Lista vaihtuu viikoittain ja tarjolla on aina kauden tuotteita.
Minun menuni oli:
Paimion parsaa, sitruuna, oliiviöljyä ja parmesaanityyppistä juustoa
Paistettua kuhaa ja rissonia, fenkolia, tilliä
Keitettyä raparperia, keksimurua ja vaniljasorbettia

Paimion parsa on nimensä mukaan Paimiosta, ohutta, upean vihreää herkkua (niin paljon parempaa kuin kaupan ulkolaiset, kovat paksut parsat...), kuha oli pinnaltaan mukavan rapea, rissoni uusi tuttavuus, sellaista riisinnäköistä pastaa! Jälkkäri vei kielen mennessään. Raparperit ovat nyt parhaimmillaan, vielä ohuita ja kirpsakoita, makean sorbetin kanssa ja voikeksimurun kanssa hyvä yhdistelmä.
Otimme juomaksi halvimman valkkarin, espanjalaisen Mocén Verdejon 2008, joka maistui kypsiltä hedelmiltä ja Espanjan keltaiselta lämpimältä illalta...
Kuvia ei nyt ole, mutta kurkatkaa ravintolan nettisivuille http://www.kuurna.fi/
Ja niin, palvelu oli ok, ei mitään ihmeellistä pokkurointia eikä huonoakaan, musiikki sai täyden kympin: suomalaisia tangoja ja muita iskelmiä, varmaan joku olavivirrantaivastaavan levy!
Tunnelma kuin Kaurismäen elokuvassa!

2 kommenttia:

  1. Kuurna on ihana. :) En ole käynyt kuin kerran, mutta menisin koska tahansa uudestaan. Nam...

    VastaaPoista
  2. Jee, eka kommentti, kiitos Aino!

    VastaaPoista