sunnuntai 23. toukokuuta 2010

Lemon ripple tarte à la Jamie


Tätä on kuulkaas väännetty tuntitolkulla. Kuvauksen aikana sitruuna-vadelmatäyte vielä hyllyi, joten torttu on vielä hyytymässä jääkaapissa... Täyte maistuu aivan ihanalle, kerron lisää kokonaisuudesta myöhemmin...

---
...
Torttu on herkullista! Pohja paistettiin erillään (vaati yli tunnin valmistelun ja jäähdyttämisen jääkaapissa!). Täyte on keitetty kattilassa munista, vaniljasta, sitruunankuoresta, sokerista ja voista! Vadelmasössö lisättiin lopussa. Kokonaisuudessaan torttu imaisi 500 grammaa suolatonta voita ja varmaan 7 kananmunaa... :D! Suolaton voi on mulle tuntematon juttu. Sitä käytetään mm. ranskalaisissa resepteissä. Me suomalaiset olemme tottuneet voilla leivottuun, ja ennen kaikkea, suolaisen voin makuun, esimerkiksi just tuommoisissa murovoitaikinapohjissa. Siksi tämän sitruunatortun pohja oli vähän mauton, mutta onneksi täyte oli särmikkään sitruunainen ja vaniljaisen pyöreä!
Vielä on pieni slice jäljellä... Annan toki ohjeen jos haluat kokeilla!


1 kommentti:

  1. Heiiii, tätäkö sun PITI tarjota silloin lauantaina? Aika herkunnäköistä! Saat kyllä luvan tehdä joku toinen kerta meilllekin :) ps. ihana ploki sulla, tulen toistekin kylään!

    VastaaPoista